LUA Zipato Keypad sound notification

Moderator: Telldus

LUA Zipato Keypad sound notification

Postby erikjoens » Sun Mar 12, 2017 10:27 pm

Har lekt runt lite med en Zipato keypad till min Znet Lite v2 och fått det till att fungera som en larma av/på funktion, i kombination med ett gäng "händelser" så fungerar det i princip som ett vanligt hemlarm.

För att nyttja zipatos keypad har jag använt https://github.com/telldus/tellstick-lu ... o/Rfid.lua då Telldus inte stödjer keypad:en officielt. Själva av och på larmningen fungerar klockrent, både med tagg och kod.

För att göra det hela lite mer användbart har jag gjort själva aktiveringen som en fördröjd händelse i telldus live. Men till detta skulle jag vilja ha ljudnotifikationer när man larma på. Dvs en nedräkning på X antal sekunder. Har lusläst manualen för zipato och försökt förstå mig på hur ljudnotifikationen fungerar. Min uppfattning är att nånting i tellsticken gör att det inte fungerar korrekt, utan att ljudnotifikationerna skickas först nästa gång keypaden vaknar upp, då enheter hinner gå i vila innan LUA scriptet skickat meddelandet om att ljudet ska aktiveras. Vilket gör att följande scenario blir felaktigt:
1. Larma på, Away (Förväntning: pip x antal sekunder skickas)
2. Larma av, Home (Först nu triggas pipet)

Jag misstänker att detta beror på att "WAKE_UP_NO_MORE_NOTIFICATION" kommandot skickas för tidigt, dvs innan min enhet hinner skicka "zipatoDevice:zwaveNode():sendMsg(0x20, 0x01, list.new(0xFF))" (som betyder börja pipa). Någon som har bättre koll på detta och kan bekräfta eller har input vad som kan tänkas bli fel?
erikjoens
 
Posts: 1
Joined: Sun Mar 12, 2017 10:16 pm

Re: LUA Zipato Keypad sound notification

Postby KrilleH » Mon Mar 20, 2017 9:18 am

Vad trevligt och höra att någon annan kör med Zipato Keypad också.
Jag har också försökt att få ljudsignal och fungera när man larmar på i Keypad utan och lyckats tyvärr.
Jag skickar en notifiering till mobilen när larmet aktiveras och efter 1 minut så skickar jag en ny notifiering som säger att larmet är på.

Har du kommit längre med problemet "erikjoens"?

Jag har ett annat problem också med Keypad:en och det är att den tappar kontakten ibland och det enda sättet att få liv i den igen är och lossa den från bottenplattan och trycka på tamperswitchen 1 sekund och låta den återkoppla igen.
Då fungerar den cirka en vecka eller två igen.
-----------------------------------------------
Telldus TellStick ZNet Lite v2
KrilleH
 
Posts: 4
Joined: Sat Jan 12, 2013 10:54 am


Return to Allmänt

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 3 guests

cron